نحوه تعویض لاستیک خودرو در ۱۲ مرحله

نحوه تعویض لاستیک خودرو در 12 مرحله

تعویض لاستیک خودرو؛ یکی از مهارت‌های ضروری است که هر راننده‌ای باید به آن مسلط باشد. چه در حین رانندگی با پنچری مواجه شوید و چه بخواهید لاستیک‌های فرسوده را تعویض کنید، آگاهی از نحوه‌ی انجام  تعویض لاستیک خودرو؛ می‌تواند زمان و هزینه شما را به طور قابل توجهی کاهش دهد. همچنین، داشتن این مهارت می‌تواند شما را از دردسرهای انتظار برای کمک‌های جاده‌ای رها سازد. در این پست از کورال تایر، مراحل ساده و کارآمد تعویض لاستیک خودرو را به شما آموزش می‌دهیم.

مراحل و نحوه تعویض لاستیک خودرو

ما در۱۲ گام شما را با نحوه‌ تعویض لاستیک خودرو به ساده‌ترین شکل ممکن آشنا می‌کنیم تا به تنهایی بتوانید، لاستیک خودروی خود را به راحتی تعویض کنید.

  1. آرامش خود را حفظ کنید: اولین مرحله در آموزش نحوه تعویض لاستیک خودرو این است که قبل از اقدام به هر گونه عکس‌العملی اگر در حین رانندگی بودید، باید خونسردی خود را حفظ کنید. این موضوع به شما کمک می‌کند تا با کیفیت و تسلط بالاتری بتوانید فرآیند تعویض لاستیک خودرو را آغاز کنید.
  2. یک مکان امن پیدا کنید: اگر در حین رانندگی با پنچر شدن لاستیک مواجه شدید، مکانی امن برای پارک ماشین خود به دور از ترافیک پیدا کنید. برای جلوگیری از هر گونه تصادف در هنگام تعویض لاستیک خودرو؛ از صاف و پایدار بودن سطح اطمینان حاصل کنید.
  3. تنظیم ترمز دستی: ترمز دستی را تا انتها بالا بکشید و گیربکس را در دنده ۱ یا عقب بگذارید. اگر خودروی شما دنده اتوماتیک است، آن‌را روی حالت P قرار دهید و در صوت امکان ۲ عدد آجر یا سنگ جلو و عقب چرخ مورد نظر قرار دهید و سپس لاستیک زاپاس را به همراه جک و آچارهای آن، از صندوق عقب بردارید.
  4. ابزارهای لازم را جمع‌آوری کنید: قبل از آغاز تعویض لاستیک خودرو؛ ابزارهای مورد نیاز برای این کار مانند لاستیک زاپاس، آچار کشی، جک و گیره چرخ را جمع‌آوری کنید. این ابزارها را همیشه برای مواقع اضطراری در ماشین خود نگه دارید.
  5. مهره‌ها را شل کنید: برای باز کردن مهره‌های لاستیک پنچر شده؛ از آچار استفاده کنید. به یاد داشته باشید که این کار را قبل از بلند کردن ماشین با جک انجام دهید. زیرا وزن ماشین از چرخیدن لاستیک در حین شل شدن مهره‌ها جلوگیری می‌کند.
  6. ماشین را بلند کنید: برای تعویض لاستیک خودرو جک را در زیر نقطه‌ی بالابر تعیین شده‌ی ماشین قرار دهید که معمولاً توسط سازنده مشخص می‌شود. جک را پمپ کنید تا ماشین بالا بیاید تا زمانی که لاستیک پنچر از زمین جدا شود. راهنمای ماشین خود را برای دستورالعمل‌های خاص در مورد استفاده از جک بررسی کنید.
  7. لاستیک پنچر را بردارید: قالپاق چرخ را باز کنید و چرخ‌های لاستیک را شل کنید. پیچ‌های چرخ را بر خلاف عقربه‌های ساعت باز کنید. از آچار چرخ همراه لاستیک زاپاس استفاده کنید. بعضی از آچارها دارای چند نوع سری هستند و باید آن‌ها را امتحان کنید تا سایز پیچ را به‌دست آورید. یک تا دو دور شل کردن پیچ کافی است. مهره‌های لاستیک را کاملا باز کنید و لاستیک پنچر را با دقت از ماشین جدا کنید.
  8. لاستیک زاپاس را نصب کنید: لاستیک زاپاس را بردارید و آن‌را با پیچ و مهره‌های چرخ روی ماشین تراز کنید. آن را به آرامی روی پیچ‌ها فشار دهید و مطمئن شوید که محکم می‌شود. مهره‌ها را تا حد امکان با دست ببندید.
  9. ماشین را پایین بیاورید:از جک برای پایین آوردن ماشین استفاده کنید تا زمانی که لاستیک زاپاس با زمین تماس پیدا کند اما وزن ماشین را به‌طور کامل تحمل نکند. در این مرحله، مهره‌های خرطومی را با آچارکشی بیشتر ببندید.
  10. ماشین را کاملاً پایین بیاورید: پایین آوردن ماشین را تا زمانی که روی زمین قرار بگیرد ادامه دهید. جک را با احتیاط خارج کنید و مطمئن شوید که لاستیک زاپاس محکم وصل شده است.
  11. مهره‌ها را سفت کنید:با استفاده از آچار؛ پیچ مهره‌ها را به صورت ستاره‌ای کاملا سفت کنید. این امر توزیع یکنواخت نیرو را تضمین می‌کند و از شل شدن لاستیک هنگام رانندگی جلوگیری می‌کند.

بستن پیچ‌های چرخ لاستیک به روش ستاره‌ای به ترتیب زیر است:

  • اول پیچ سمت راست بالا
  • دوم پیچ سمت چپ پایین
  • سوم پیچ سمت راست پایین
  • چهارم پیچ سمت چپ بالا

در صورت بیشتر بودن پیچ‌ها به همین ترتیب باز کنید .

  1. فشار لاستیک را بررسی کنید:پس از تعویض لاستیک خودرو؛ فشار لاستیک زاپاس را با استفاده از فشارسنج لاستیک بررسی کنید. حفظ فشار توصیه شده برای رانندگی ایمن مهم است.

اینفوگرافیک نحوه تعویض لاستیک خودرو

 نکات مهم برای تعویض لاستیک خودرو جلو و عقب

  • توجه داشته باشید که آچار را رو به پایین فشار دهید. زیرا نیروی جاذبه باعث می شود تا پیچ‌ها راحت‌تر باز شوند. همچنین از صدمه دیدن شما جلوگیری می‌شود.
  • برای جلوگیری از خطرات احتمالی حین در رفتن جک، یک سنگ بزرگ یا خود لاستیک قبلی را زیر اتومبیل بگذارید .
  • به یاد داشته باشید که لاستیک زاپاس یک راه حل دائمی نیست و بسیار مهم است که تایر اصلی خود را در اسرع وقت تعمیر یا تعویض کنید. لاستیک‌های زاپاس اغلب برای استفاده موقت طراحی می‌شوند و محدودیت سرعت و مسافت دارند.
  • معمولا لاستیک‌های زاپاس برای سرعت بالاتر از ۸۰ کیلومتر بر ساعت کارایی ندارند؛ بنابراین حواستان باشد تا با لاستیک زاپاس سرعت بالاتری نروید.

عواملی که می گوید؛ تعویض لاستیک خودرو باید انجام شود!

لاستیک‌های خودرو به دلیل شرایط مختلف ممکن است آسیب ببینند و نیاز به تعویض پیدا کنند. دلایلی که می‌گوید؛ بهترین زمان تعویض لاستیک خودرو است، عبارتند از:

  1. سایش طبیعی یکی از دلایل تعویض لاستیک خودرو: استفاده مکرر از لاستیک‌ها موجب فرسودگی و کاهش عمق آج‌ها می‌شود که در نهایت باعث کاهش کارایی و ایمنی لاستیک می‌شود.
  2. سوراخ شدن: برخورد با اجسام تیز مانند میخ یا شیشه می‌تواند لاستیک را سوراخ کند و موجب نشت هوا یا ترکیدن آن شود و همین امر دلیل مهمی است که شما تصمیم بگیرد بر تعویض لاستیک خودرو.
  3. آسیب جانبی: برخورد لاستیک با لبه‌های پیاده‌رو، سنگ‌ها یا سایر موانع می‌تواند به دیواره‌های جانبی لاستیک آسیب بزند.
  4. تغییرات دما: تغییرات شدید دما، باعث انقباض و انبساط مواد لاستیک می‌شود که در طول زمان به ساختار لاستیک آسیب می‌زند و این مورد نیز یکی دیگر از دلایل تعویض لاستیک خودرو است.
  5. فشار نامناسب: فشار نامناسب باد (زیاد یا کم) می‌تواند به ساییدگی نابرابر، افزایش حرارت و در نهایت ترکیدن لاستیک منجر شود.
  6. عدم تنظیم و تراز چرخ‌ها: اگر چرخ‌ها به درستی تراز نشده باشند، لاستیک‌ها به طور نامساوی ساییده می‌شوند که منجر به فرسودگی زودرس آن‌ها می‌شود.
  7. ضربه‌های شدید: ضربات شدید یا تردد از روی دست‌اندازها با سرعت بالا می‌تواند به ساختار داخلی لاستیک آسیب برساند و باعث برآمدگی یا پارگی آن شود.
  8. بالا رفتن سن لاستیک‌ها: حتی اگر لاستیک‌ها خیلی استفاده نشده باشند، با گذشت زمان و افزایش سن، مواد ترکیبی لاستیک‌ها شکننده و آسیب‌پذیر می‌شوند. معمولاً توصیه می‌شود لاستیک‌ها تعویض لاستیک خودرو پس از ۵ تا ۷ سال انجام شود، حتی اگر ظاهرشان هنوز خوب باشد.
  9. پنچر شدن لاستیک ها: وقتی لاستیکی پنچر می‌شود، اگر سوراخ یا آسیب قابل تعمیر نباشد یا در قسمت جانبی لاستیک ایجاد شده باشد، باید تعویض لاستیک خودرو انجام شود. استفاده از لاستیکی که به طور کامل ترمیم نشده، ایمنی رانندگی را به خطر می‌اندازد.
  10. آج لاستیک کمتر از ۱.۵ میلی‌متر: آج لاستیک برای حفظ چسبندگی و جلوگیری از لغزش لاستیک، ضروری است. زمانی که عمق آج به کمتر از ۱.۵ میلی‌متر برسد، لاستیک توانایی خود را برای تخلیه آب و حفظ کنترل در شرایط مختلف جاده‌ای از دست می‌دهد. در این حالت، تعویض لاستیک خودرو ضروری است.

جمع‌بندی

در این مقاله به صورت کاملا ساده و مرحله به مرحله، نحوه تعویض لاستیک خودرو را به شما آموزش دادیم. با انجام این مراحل می‌توانید با اطمینان خاطر و با تسلط بیشتری لاستیک جلو و عقب خودروی خود را تعویض کنید. با این حال، اگر در انجام این کار مطمئن نیستید، همیشه بهترین کار این است که به دنبال کمک یک شخص حرفه‌ای باشید. بازرسی منظم تایرها از نظر فرسودگی و حفظ فشار مناسب تایرها نیز می‌تواند به جلوگیری از پنچر شدن غیرمنتظره لاستیک‌ها و اطمینان از تجربه رانندگی ایمن‌تر کمک کند. در پایان؛ دانستن نحوه‌ی تعویض لاستیک خودرو یک مهارت ارزشمند است که می‌تواند در وقت و هزینه شما صرفه‌جویی کند.

سوالات متداول

ترتیب باز کردن پیچ‌ها در این آموزش نحوه تعویض لاستیک خودرو کدام است ؟

اول پیچ سمت راست بالا
دوم پیچ سمت چپ پایین
سوم پیچ سمت راست پایین
چهارم پیچ سمت چپ بالا

مهمترین نکته تعویض لاستیک جلو و عقب خودرو کدام است؟

بهتر است که آچار را رو به پایین فشار دهید. زیرا نیروی جاذبه باعث می شود تا پیچ‌ها راحت‌تر باز شوند. همچنین از صدمه دیدن شما جلوگیری می‌شود.

۵/۵ - (۲ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *